Nissan Hovány

Nissan elektromos autók

www.nissanhovany.hu » Nissan elektromos autók

AKÁR 2 100 000 FORINT KEDVEZMÉNY ELEKTROMOS AUTÓRA!

Október 27-től lehet pályázni a tisztán elektromos hajtású új személy és kiszhaszon gépjárművek vásárlására felhasználható támogatásra, melyet a kormány hirdetett ki. (A pályázat pontos részleteiről itt olvashat.)

AMIT A TÁMOGATÁSRÓL TUDNI KELL:

A támogatás csak új elektromos meghajtású járművek megvételére, lízingelésére használható fel, melyek ára nem haladja meg a 15 millió forintot. A támogatás összege a bruttó vételár 21 százaléka, maximum 1,5 millió forint lehet, ám a Nissan további 600 000 Ft kedvezményt biztosít vásárlóinak Nissan Leaf vásárlása esetén! A vásárlók lehetnek természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek. A kormány az idei évben 2 milliárd forintot különített el erre a projektre.

JELENLEG AZ ALÁBBI ELEKTROMOS AUTÓ KÍNÁLATBÓL VÁLOGATHAT SZALONJAINKBAN:

Nissan Leaf

NISSAN LEAF
már 6 980 000 Ft-tól*
1 500 000 Ft állami támogatással +
600 000 Ft Nissan kedvezménnyel
0 % THM

 

Nissan e-Nv200

NISSAN E-NV200 FURGON
már nettó 6 918 900 Ft-tól*
(bruttó 8 785 860 Ft)
1 500 000 Ft állami támogatással +
0 % THM

Nissan e-Nv200

ÖNKORMÁNYZATI PÁLYÁZAT
ELEKTROMOS TÖLTŐKRE

Korábban pályázatot hirdetett a kormány önkormányzatok részére, amelynek keretében elektromos töltőállomások létesítésére lehet támogatást kapni. Az önkormányzatok szeptember 15-től adhatják be pályázati anyagukat 2016. december 31-ig, de a rendelkezésre álló 1,25 milliárd forintos támogatási keret kimerülése esetén előbb is lezárhatják a pályázatot. Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatásra bármelyik önkormányzat pályázhat, amely

  • A tavalyi KSH-adatok alapján több mint 15 ezer fős lakossággal rendelkezik.
  • A beruházást a pályázat benyújtása előtt még nem kezdte meg.
  • És a beruházást olyan ingatlanon kívánja megvalósítani, amely a saját tulajdona.

A támogatásból 2x11 kW-os vagy 2x22 kW-os gyorstöltő-oszlopot, illetve legalább 42 kW-os teljesítményű villámtöltőt telepíthetnek, amelyekre az elnyerhető összeg mértékét az alábbi táblázat tartalmazza.

* - A közölt adatok és árak tájékoztató jellegűek és nem minősülnek szerződéses ajánlattételnek. A részletekért kérjen egyedi árajánlatot vagy vegye fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal.

 

ISMERD MEG AZ ELEKTROMOS AUTÓKAT!

Nissan Leaf

Nissan Leaf

bővebben a modellről »

Nissan e-NV200

Nissan e-NV200

bővebben a modellről »

Miben más egy elektromos autó, a hagyományos autóknál?

Alapvetően az elektromos és a belső égésű motor által hajtott autók nem térnek el egymástól annyira sok mindenben. A fő különbséget igazából csak az adja, hogy másképp kell ezeket az autókat tankolni, így pedig a karbantartásuk is különbözik. Minden más kényelmi funkcióban, és praktikumban egyeznek. Vezetési élményük pedig olyan, mintha egy automata váltós, nagyon jól gyorsulót vezetnénk, amelynek az utastere hihetetlenül csendes.

Nissan elektromos autók

Itt azonban fontos egy tévhitet eloszlatnunk mindenképp: a hibrid autó nem egyenlő az elektromos autóval. Az előbbit egy belső égésű, hagyományos motor is hajt, az elektromos mellett, míg az utóbbit színtiszta elektromos áram hajt csak. Így az nem igényel folyékony üzemanyagot, akár otthon is feltölthetjük. Mennyivel könnyebben indul így minden napunk, hogy már a legelején mindig egy teletankolt autó vár minket.

Milyen előnyei vannak az elektromos autónak?

Elég hosszú a lista, de talán ezek a legfontosabbak:

Gazdaságosság: A hagyományos autókénál jóval alacsonyabbak az üzemeltetési költségei az elektromos autóknak. Például átlagosan 6 Ft/ km az „üzemanyagköltsége” ezeknek a modelleknek. E mellett pedig jóval kevesebb forgó-, kopó alkatrész található meg az ilyen típusú autókban, ezáltal kisebb a meghibásodások esélye, valamint a kötelező szervizek is olcsóbbak így. Ezek mellé pedig még társulnak az állam által biztosított előnyök: egyre több városban parkolhatunk ingyen (Pl.: Budapest, Debrecen stb.), nincs súlyadó, cégek esetében nincs cégautó adó, és a Jedlik Ányos Terv keretén belül tovább kedvezmények is kidolgozás alatt vannak.

Kényelem: azt már említettük, hogy az autót akár otthon is tölthetjük, de az országban egyre több ingyenes töltő ponton töltheted ingyen autód. Ráadásul a gyorstöltőknek köszönhetően 30 perc elegendő a 80%-os töltöttségi szint eléréséhez. Addig egy kávé simán belefér a barátokkal. De akkor sem kell aggódni, ha esetleg út közben fogyna el az energia az autóból. A garanciának köszönhetően a Nissan országúti segélyszolgálata bárhol segít Önnek. Valamint az elektromos autók CarWings ® telekommunikációs rendszere folyamatosan tájékoztatják Önt az akkumulátor töltöttségi szintjéről, valamint, hogy merre találhatóak a környezetében gyorstöltők.

Mit kell tudni az akkumulátorokról?

A Nissan elektromos autóiban használt lítium-ion akkumulátorában 20 év kutatás és fejlesztés munkája van. Ennek eredménye, hogy az energiaforrás biztonságos, tartós, és nagy teljesítmény leadására képes. A Nissan annyira biztos a forradalmi akkumulátorának tartósságában, hogy 5 év, vagy 100.000 km garanciát vállalnak az akkumulátorokra, amennyiben a műszerfalon található töltöttségjelző 12 osztásából 9-nél kevesebb világít.

Nissan elektromos autók

Szeretne még többet megtudni elektromos autóinkról? Látogasson el budapesti, debreceni, vagy kecskeméti szalonunkba egy tesztvezetésre, vagy keresse telefonon, vagy emailben kollégáinkat!

 

A részletekről érdeklődjön márkakereskedéseinkben és kollégáinknál: